لبخند سلامت

به روز ترین مطالب پزشکی و روش های نوین تشخیص انواع بیماری

لبخند سلامت

به روز ترین مطالب پزشکی و روش های نوین تشخیص انواع بیماری

میکروبیولوژی یا زیست شناسی سلولی مولکولی


رشته میکروبیولوژی یا به بیان دیگر زیست شناسی سلولی مولکولی می باشد ولی در بعضی از قسمت های دفترچه های آزمون سراسری سازمان سنجش آموزش کشور از این رشته با اسم زیست شناسی سلولی مولکولی نام می برند.  به همین دلیل اکثر داوطلبان آزمون سراسری فکر می کنند که رشته میکروبیولوژی همان رشته علوم سلولی مولکولی است و موقع انتخاب رشته دچارمشکل می شوند.

علم میکروبیولوژی مادر علوم سلولی مولکولی است.چون وقتی در مورد فیزیولوژی سلول ( به اصطلاح چگونگی کار کردن و سوخت و ساز بدن سلول) صحبت می شود، در واقع ساختار سلول به عنوان یک میکروارگانیسم مورد بررسی قرار می گیرد.

اما این امر باعث نمی شود که دو رشته فوق را یکی بدانیم چون علوم سلولی مولکولی از محدوده فعالیتهای بیرونی میکروب خارج شده و وارد فعالیتهای درونی آن می شود، در حالیکه علم میکروبیولوژی تأثیرات بیرونی میکروارگانیسم ها را خاطرنشان می شود. مثلا در علم میکروبیولوژی نگاه می کنید که میکروارگانیسم مورد نظر شما چه نوع بیماری ایجاد کرده و از روی آثار بیماری حدس می زنید میکروارگانیسمی را که بررسی می کنید چه نوع میکروبی می باشد .


گرایش های رشته میکروبیولوژی

از گرایشهای این رشته می توان به موارد زیر اشاره کرد:

گرایش میکروبیولوژی پزشکی

گرایش میکروبیولوژی غذایی

گرایش میکروبیولوژی صنعتی


یک میکروبیولوژیست چه مهارت هایی باید داشته باشد؟

1. دارای ذهن جستجوگر و خلاق.

2.به روز بودن و آگاهی از آخرین پیشرفت های علمی داشته باشد.

3. دارای حافظه خوب.

4. دارای قدرت تجزیه و تحلیل مناسب.

5. داشتن صبر و حوصله زیاد.

6. تفکر پویا و منطقی.

7. مهارت خوب در حل مساله.

8. دقت بالا و توجه به جزئیات.

9.توانایی کار با نرم افزارهای مختلف را داشته باشد.

10. توانایی رهبری تیم.



یک میکروبیولوژیست چه وظایفی دارد؟

1. انجام آزمایشات مختلف برای شناسایی انواع میکروب ها.

2. استفاده از روش های مختلف برای تهیه و آزمایش داروهای جدید.

3. بررسی و شناسایی میکروب ها برای شناسایی بیماری های عفونی.

4. استفاده بهینه و مناسب از میکروارگانیسم‌ها در تولید مواد غذایی جدید و انجام آزمایش ها و پژوهش های مختلف برای کنترل کیفیت مواد غذایی.  به علاوه بهینه کردن مواد غذایی موجود.

5. انجام آزمایشات مختلف در جهت استفاده از میکروارگانیسم ها برای کنترل آلودگی های محیط زیست و جلوگیری از شیوع مواد سمی.

6. ارائه نتایج پژوهش ها به افراد و منابع معتبر.


منبع: https://medicine.uiowa.edu/


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد